IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Арестуваха бившия шеф на фонд Земеделие за злоупотреба

Асен Друмев е привлечен като обвиняем във връзка с разследване на злоупотреби по САПАРД, свързани с проект с бенефициент Памексвин ООД

17:06 | 10.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Арестуваха бившия шеф на фонд Земеделие за злоупотреба

Бившият изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“ Асен Друмев е задържан за 72 часа, съобщиха от прокуратурата.

Той е привлечен като обвиняем от Софийската градска прокуратура във връзка с разследване по досъдебното производство за злоупотреби със средства по програма САПАРД, свързани с изпълнение на проект с бенефициент „Памексвин“ ООД.

Повдигнатите обвинения са за престъпления, извършени от Друмев в качеството му на длъжностно лице - изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“, за периода 2004-2007 г.

Вследствие на деянията му са настъпили вреди в размер на над 618 хил. лв., представляващи изплатени средства по посочения проект, предоставени от Европейския съюз на България и средства от държавния бюджет.

Памексвин ООД е дружество за производство и търговия на бели и червени вина у нас и в чужбина, създадено през 1997 г. Собственост на компанията са две изби – в село Памидово и в село Калабунар.

През юли източници от разследването заявиха, че прокуратурата проверява собственика на Памексвин Стоян Димитров, който чрез различни фирми бил получил одобрение на пет проекта по програма САПАРД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:45 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още