IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

МОСВ: Ще усвоим всички средства по ИСПА

Вече се строят повече от 14 пречиствателни станции, в близките дни ще започне реконструкция и разширение на три станции

15:23 | 10.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
МОСВ: Ще усвоим всички средства по ИСПА

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) ще успее да договори и да реализира всички средства, предвидени по програма ИСПА, за водния сектор, опазване на околната среда и съхранение на отпадъците, заяви министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров, цитиран от БТА.

„Предвидената по ИСПА финансова рамка в нашия сектор е 507 млн. евро и ще ги договорим до последното евро“, каза Джевдет Чакъров. Той допълни, че през 2005 г. е имало договорени само 60 млн. евро от тези средства, а в момента те са около 300 млн. евро и над 50 на стос от тях са разплатени по конкретни проекти.

Вече се строят повече от 14 пречиствателни станции, в близките дни ще започне реконструкция и разширение на пречиствателните станции в Сливен, във Варна и в Кюстендил, а впоследствие ще бъдат осъществени проекти за подобряване на водния цикъл в 10 големи града, каза министърът.

До 2010 г. в населените места с жители над 10 000 души трябва да се построят 50 нови пречиствателни станции за отпадни води и да се реконструират 37 съществуващи, заяви Джевдет Чакъров и допълни, че МОСВ ще изпълни успешно поетия ангажимент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:53 | 16.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още