IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Станишев и Димитров сигнализират прокуратурата за синдиците на Кремиковци

Единият синдик е отстранен, а има действащо съдебно решение, според което решенията могат да се вземат само от двамата синдици

11:07 | 07.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Станишев и Димитров сигнализират прокуратурата за синдиците на Кремиковци

Премиерът Сергей Станишев и министрите на икономиката Петър Димитров и на правосъдието Миглена Тачева ще изпратят сигнал до главния прокурор Борис Велчев с искане за проверка в съдебната система по въпроса със синдиците в комбината „Кремиковци“.

Това съобщи преди началото на информационния ден по оперативната програма „Конкурентоспособност“ Петър Димитров, цитиран от БТА.

Той посочи, че сега в комбината няма оторизирани хора, които да могат да вземат решение. Единият синдик е отстранен, а същевременно има действащо съдебно решение, според което решенията могат да се вземат само от двамата синдици, каза Димитров.

Министърът допълни, че този случай трябва спешно да бъде решен от съдебната система, защото това е причина на този етап въпросът със заплатите в дружеството да не може да бъде решен.

Тази седмица синдикалните организации в Кремиковци разпространиха писмо до министъра на правосъдието Меглена Тачева, в което изразяват недоумение и несъгласие с предприетите действия за отстраняване на синдика на комбината Ана Миленкова. 

„От момента на назначаването й за синдик в комбината тя успя много бързо да се ориентира в сложната и объркана ситуация, в която се намира дружеството, и да предприеме и реализира редица конкретни и правилни решения за „Кремиковци” АД“, се казва в писмото.

„Уповавайки се на българските закони, г-жа Миленкова ни даде основание да почувстваме, че е възможно с правилни, навременни и точни действия комбинатът да бъде спасен“, продължават от синдикатите.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:44 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още