IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Купиха 65,55% от Общинска застрахователна компания-София за 9,6 млн. лв.

„Ел Ем Импекс“ ЕООД е бил единственият кандидат, допуснат до търга, и затова е спечелил пакета на обявената начална цена

17:42 | 06.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Купиха 65,55% от Общинска застрахователна компания-София за 9,6 млн. лв.

„Ел Ем Импекс“ ЕООД е новият собственик на 65,55 на сто от капитала на „Общинска застрахователна компания“ АД-София след днешния публичен търг с явно наддаване, съобщиха от Столичната общинска агенция за приватизация (СОАП).

Съобразно указанията на Комисията за финансов контрол, с решение на Столичния общински съвет към потенциалните участници в търга е поставено предварително квалификационно изискване кандидатът да е получил одобрение от заместник-председателя на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление "Застрахователен надзор", че отговаря на Кодекса за застраховането.

За участие в търга е допуснат кандидатът „Ел Ем Импекс“ ЕООД, който единствен е получил одобрение от КФН с изрично решение, че отговаря на поставеното предварително квалификационно изискване и е внесъл депозит за участие в търга от 960 хил. лв.

Пазарната стойност в приватизационната оценка, изготвена от лицензиран оценител за акциите, представляващи 65,55 на сто от капитала на „ОЗК“ АД, е 7,171 млн. лв. Началната тръжна цена за пакета от акции, определена от Надзорния съвет на СОАП, е 9,6 млн. лв.

В съответствие с Наредбата за търговете и конкурсите, „Ел Ем Импекс“ ЕООД, като единствен участник в търга, е определен за спечелил търга по начална тръжна цена от 9,6 млн. лв. за продавания пакет от акции и при цена на една акция 2,29 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:29 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още