IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Съдът реши: Кремиковци дължи на Ворскла суровини и продукция

Комбинатът дължи на Ворскла Стийл повече от 5 млн. евро и 28 000 тона горещо валцувани рулони, твърдят от украинската компания

13:49 | 06.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Съдът реши: Кремиковци дължи на Ворскла суровини и продукция

Софийският градски съд е удовлетворил иска на „Ворскла Стийл България“ и е приел решение за гарантиране на правото на компанията върху доставените суровини и произведената продукция по договора за ишлеме с металургичния комбинат „Кремиковци“, съобщи БТА, цитирайки изявление на украинската компания.

От „Ворскла стийл“ посочват, че по този начин се доказват дълговете на комбината към компанията и се отричат обвиненията, отправени от „Кремиковци“, за неизпълнение на поетите от Ворскла задължения за доставка на суровини.

Решението на съда е от 5 ноември.

Компанията е предоставила на съда неопровержими доказателства, документи и протоколни записи, подписани от ръководството на комбината, потвърждаващи действителната доставка на суровини, се посочва в съобщението.

Ръководството на Ворскла заявява, че всички обвинения срещу компанията от страна на ръководството на металургичния комбинат за неизпълнение на поетите задължения за доставка на суровини, са безпочвени. Комбинатът дължи на „Ворскла Стийл България“ повече от 5 млн. евро и 28 000 тона горещо валцувани рулони, за производството на които компанията е доставила повече от 60 000 тона суровини и въглища, както е доказано и в съда, се уточнява в съобщението.

Ръководството на „Кремиковци“ не разполага с информация относно местонахождението на продукцията и суровините, отбелязва пресцентърът на Ворскла. Украинската компания възнамерява да изиска разследване на дейността на ръководството на металургичния комбинат от официалните държавни органи, както и изпълнение на съдебното решение с цел да се погасят задълженията към компанията.

Ръководството на Ворскла заявява, че компанията е спряла инвестиционната си политика в металургичния комбинат от 20 октомври поради непрекъснатия саботаж, кражбата на продукция, влошаващата се пазарна конюнктура, а също и поради несъгласуваността в действията на кредиторите, държавните институции, управляващите и профсъюзите.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:08 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още