IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Софарма с 6% ръст на продажбите през октомври

Приходите от продажби за десетмесечието на годината се повишават с 9 на сто, като приходите от продажби за износ отчитат ръст от 22% за същия период

15:47 | 05.11.08 г.
Софарма с 6% ръст на продажбите през октомври

През октомври месец ръстът на продажбите на Софарма АД е 6 на сто спрямо октомври 2007 г., съобщи дружеството чрез „Бюлетин Investor.bg“.

На вътрешния пазар продажбите отчитат ръст от 24% през октомври на годишна база, а продажбите за износ намаляват с 2 на сто.

Приходите от продажби за десетмесечието на годината се повишават с 9 на сто, като приходите от продажби за износ отчитат ръст от 22% за същия период.

Софарма не реализира ръст на продажбите на вътрешния пазар за десетмесечието поради реконструкцията на ампулното производство и конюнктурните особености на българския фармацевтичен пазар, уточняват от компанията.

Днес 7 795 акции от капитала на Софарма смениха притежателя си при средна цена 2,17 лева, регистрирайки повишение от близо 2 на сто.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:20 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още