IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БНБ ще продава десетгодишни ДЦК на 10 ноември

Номиналът на предложеното за продажба количество е 35 млн. лв., а фиксираната годишна лихва е 4,5%

11:18 | 05.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
БНБ ще продава десетгодишни ДЦК на 10 ноември

На 10 ноември (понеделник) Българска народна банка ще проведе аукцион за продажба на част от останалото количество десетгодишни лихвоносни съкровищни облигации от отворен тип при условия, определени от Министерство на финансите, съобщават от централната банка.

Номиналът на предложеното за продажба количество е 35 млн. лв., а фиксираната годишна лихва е 4,5%. Лихвите се изплащат на всеки шест месеца, считано от датата на емисията, като последното плащане се извършва заедно с изплащането на номиналната стойност. Датата на плащане на закупените облигации е 12 ноември.

Това е петият аукцион за десетгодишни ДЦК за тази година. Първият бе проведен на 14 януари, когато среднопретеглената доходност достигна 5,17%, вторият - на 10 март (с доходност от 4,78%), третият - на 19 май (с доходност от 5,18%), а четвъртият – на 29 септември (с доходност от 6,12%).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:08 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още