IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Авенди с 45% ръст на продажбите към септември

„През 2009 г. очакваме отново двуцифрен ръст на приходите от продажби“, заяви за Investor.bg Димитър Христов, изпълнителен директор на Авенди

18:48 | 04.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Авенди с 45% ръст на продажбите към септември

Компанията за маркетинг и дистрибуция Авенди, част от холдинга ВМ Финанс Груп, обяви 45% ръст на приходите си от продажби за деветмесечието на 2008 г. спрямо същия период на 2007.

Приходите възлизат на 100 млн. лв., или толкова, колкото за цялата предходна година, уточниха от компанията, дистрибутираща храни, алкохолни и безалкохолни напитки и тютюневи изделия.

За цялата 2008 г. компанията потвърди очакванията си за оборот от 135 млн. лв. „През 2009 г. очакваме отново двуцифрен ръст на приходите от продажби“, заяви за Investor.bg Димитър Христов, изпълнителен директор на Авенди.

На въпрос дали очаква спад на потреблението в България Христов направи паралел с пазара на имоти, на който „при сегашната криза консуматорът става по-внимателен и търси качествени имоти от доказани фирми. Подобни тенденции важат и за нашия сегмент – продажбите на бързооборотни стоки, особено сега, когато разликата в цената на качествените храни и напитки не се различава драматично от останалите продукти“.

По думите му на фирмите, които предлагат или произвеждат продукти с компромиси, кризата ще им се отрази сериозно. „От тях ще се отдръпнат и консуматорите, и магазините и банките трудно ще ги финансират“. Може би не всички фирми от нашия сегмент ще успеят да развиват портфолиото си и да се справят с кризата, растеж в дългосрочен план ще постигнат само тези, които са подготвени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още