IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Холдинг Пътища ще възнагради Васил Божков с 3,84 млн. лв.

На изпълнителните директори, Орлин Хаджиянков и Филип Петров Стоянов, ще бъдат разпределени съответно 100 000 и 60 000 лева

14:38 | 04.11.08 г.
Холдинг Пътища ще възнагради Васил Божков с 3,84 млн. лв.

На 19 декември ще се проведе извънредно Общо събрание на акционерите на Холдинг Пътища АД на което ще се гласува за допълнително възнаграждение на членовете на Надзорния и Управителния съвет на дружеството, съобщи Холдинг Пътища чрез "Бюлетин Investor.bg".

Проектът за решение предвижда на Васил Крумов Божков, в качеството му на председател на Надзорния съвет на Холдинг Пътища, да се изплатят 3 840 000 лева.

На Орлин Хаджиянков, който е председател на Управителния съвет и Изпълнителен директор, ще се изплатят 100 000 лева, а на Филип Петров Стоянов, който е зам. председател на УС и Изпълнителен директор, - сума в размер на 60 000 лева.

На събранието ще се гласува и за създаване на одитен комитет от двама души.

Днес стартира търговията с новите акции от увеличението на капитала на Холдинг Пътища, като търговията се движеше в широки граници. Първоначално акциите се сринаха с 50 на сто, но впоследствие стопиха загубата до 30 на сто спрямо вчера, затваряйки сесията при ниво от 4,90 лева за акция.
 

Свързани компании:

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:10 | 26.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още