IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Български публични компании ще бъдат представени на немски инвеститори

На 10 ноември ще бъде организиран "Ден на България" на ежегодния Форум на германския капиталов пазар

10:38 | 04.11.08 г.
Български публични компании ще бъдат представени на немски инвеститори

От 10 до 12 ноември 2008 г. във Франкфурт на Майн ще се проведе ежегодният Форум на германския капиталов пазар, който се организира съвместно от “Дойче Бьорзе” и Банковата група “КфВ Мителщандсбанк”, съобщи БФБ-София.

Целта на този най-голям финансов форум в Европа е да събере на едно място представителите на германски частни и публични компании, банки, институционални инвеститори, инвестиционни посредници, консултантски фирми и др.

За първи път специален гост на форума ще бъде Българската фондова борса. В специално организирания “Ден на България” на 10 ноември ще бъдат представени капиталовият ни пазар, условията за инвестиране в България и някои от нашите водещи български публични компании, се казва още в съобщението.

От българска страна ще участват висши представители на Министерството на икономиката и енергетиката, Българската народна банка и Българската агенция за инвестиции. БФБ-София ще води делегация, в която са включени представители на УС на Българската асоциация на индустриалния капитал, както и ръководни представители на публичните дружества “Софарма”, “Химимпорт”, “Монбат”, “Албена”, “Енемона”, “Трейс Груп Холд”, “Стара Планина Холд”, “Индустриален холдинг България”, “Корпоративна търговска банка”, “Еврохолд”, “ФеърПлей Пропъртис”, “ТиБиАй Асет Мениджмънт”, “Спарки Елтос”, Холдинг “Пътища”.

Участието на Борсата в този престижен финансов форум е от изключителна важност и се вписва в новата мисия на БФБ - да направи популярен добрия български бизнес, да покаже неговия здрав фундамент, включително в чужбина, и да го поощри в усилията му за преодоляване на последствията от кризата, става ясно още от съобщението на борсата.

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

Трейс Груп Холд АД(T57)

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Еврохолд България АД(EUBG)

Монбат АД(MONB)

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Химимпорт АД(CHIM)

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Спарки Елтос АД(ELTS)

Албена АД(ALB)

Стара планина холд АД(SPH)

Софарма АД(SFA)

Индустриален Холдинг България АД(IHB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:39 | 31.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още