IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fitch даде на Societe Generale Експресбанк дългосрочен рейтинг "A-"

Перспективата за рейтинга на банката е негативна

15:03 | 03.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
  Fitch даде на Societe Generale Експресбанк дългосрочен рейтинг "A-"

Глобалната рейтингова агенция Fitch Ratings присъди дългосрочен рейтинг "A-" на българското подразделение на Societe Generale - Societe Generale Експресбанк, с негативна перспектива, съобщават от банката.

Това е най-високият рейтинг, който може да бъде даден от Fitch на финансова институция в България.

Негативната перспектива на дългосрочния рейтинг на Societe Generale Експресбанк отразява дадения на България дългосрочен рейтинг в чуждестранна и в местна валута 'BBB' и 'BBB+'. Рейтингът се дава на финансовите институции, като той отразява тяхната капиталова стабилност, доходността, управлението на риска и способността им своевременно да посрещат своите финансови ангажименти.

Fitch отбелязва, че Societe Generale Експресбанк е силно интегрирана в рисковия мениджмънт на Societe Generale, ползва се от подкрепата и надзора на банката-майка и това й осигурява стабилност. От друга страна, значителна част от индивидуалния портфейл на Societe Generale Експресбанк е формиран от потребителски кредити с потенциален риск . Въпреки това индивидуалният рейтинг отчита сериозния франчайз, стабилния риск мениджмънт и качеството на активите, сравнително ограничения пазарен риск и адекватната капитализация.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:13 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още