IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неконсолидираните продажби на Елма с 50% спад за деветмесечието

Крайният финансов резултат е загуба на стойност 1,2 млн. лв. при печалба от 72 хил. лв. година по-рано

09:54 | 03.11.08 г.
Неконсолидираните продажби на Елма с 50% спад за деветмесечието

За периода януари-септември нетните приходи от продажби на продукция на троянския производител на еднофазни и трифазни асинхронни електродвигатели - Елма АД, възлизат на 4,5 млн. лв., което е с 50 на сто по-малко в сравнение със същия период на миналата година, показаха отчетите на дружеството, представени чрез БФБ-София.

Крайният финансов резултат е загуба на стойност 1,2 млн. лв. при печалба от 72 хил. лв. година по-рано.

Елма АД има инвестиции в капитала на три дъщерни и седем други дружества.

Активите на компанията към края на септември възлизат на 23,8 млн. лв. при 25 млн. лв. в началото на годината. Собственият капитал е 14,3 млн. лв.

През четвъртото тримесечие дейността на Елма АД ще бъде повлияна от недостиг на средства за финансиране на ритмичното протичане на производствения процес, обусловени от намаленото производство и ниските приходи от продажба през последните две тримесечия, става ясно от отчетите на компанията.

„Започналото от края на месец септември сериозно намаление на цените на металите ще доведе до снижаване на себестойността и подобряване а резултата от дейността“, се казва още в отчетите.

„При действието на тези два основни фактора задачата на мениджмънта на дружеството е така да организира финансирането на производството, че да осигури максимален обем на производството и реализацията“, допълват от Елма АД.

До момента на днешната борсова сесия няма сделки с акциите на Елма.

Свързани компании:

Елма АД(56E)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:38 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още