IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

МИЕ: Ако се наложи, ще купим продукцията на Кремиковци на борсова цена

Ако продукцията е некачествена, държавата няма да я купи

12:44 | 31.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
МИЕ: Ако се наложи, ще купим продукцията на Кремиковци на борсова цена

Държавата ще изкупи продукцията на Кремиковци на борсова цена, ако се стигне до този вариант, заяви в парламента министърът на икономиката Петър Димитров, цитиран от БТА. Той уточни, че ако продукцията е некачествена, държавата няма да я купи.

Димитров отбеляза заявеното от правителството намерение за подкрепа при продажбата на произведеното от комбината, като с получените от това средства да бъдат изплатени възнагражденията на работниците в дружеството. Става въпрос за около 24 хил. т продукция, уточни министърът.

Той не пожела да огласи кои търговци проявяват интерес към произведеното от металургичния комбинат с мотива, че ако те самите желаят, ще го обявят.

По думите му ако се появи купувач на продукцията на Кремиковци и в същото време Ворскла стийл предяви претенции към нея, това няма да бъде проблем между държавата и частно дружество, а между двете търговски дружества, които ще трябва да установят каква е истината.

Министърът добави, че в момента се очаква решението на собственика на украинската Смарт груп за покупката на комбината. Председателят на КТ „Подкрепа“ в Кремиковци Людмил Павлов каза в четвъртък пред протестиращите работници от комбината, че представителят на Смарт груп е заявил интерес към целия комбинат, включително и към коксохимическото производство.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:44 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още