IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петър Димитров: Арселор Митал вече няма интерес към Кремиковци

В писмо на компанията посочва като причина за решенеито си глобалната икономическа ситуация

17:50 | 29.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Петър Димитров: Арселор Митал вече няма интерес към Кремиковци

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров съобщи пред журналисти, че е получил писмо от „Арселор Митал“, в което се заявява, че компанията няма интерес към комбината „Кремиковци“, съобщи БТА.

По думите на министъра в писмото се посочва, че при създалата се глобална икономическа ситуация Арселор Митал повече няма интерес към покупката на комбината или към това да поеме оперирането му.

Министърът добави, че има сериозен кандидат от украинските бизнес среди, както и заявен към дружеството български интерес.

В края на миналата седмица Петър Димитров обяви, че е изпратил покана към компанията Арселор Митал да поеме оперирането на предприятието.

Работници от металургичния комбинат се събраха днес на протест в София с искания правителството да вземе спешни мерки за спасяването на предприятието и запазването му в работещо състояние до продажбата му.

Украинската компания Ворскла стийл прекрати миналата седмица договора за работа на ишлеме с Кремиковци, а днес представители на дружеството заявиха, че ще се обърнат към прокуратурата по повод ситуацията в комбината.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още