IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Млекопроизводители пак протестираха, искат оставката на Валери Цветанов

Председателят на Асоциацията на млекопроизводителите призовава фермерите да не прекъсват исканията си за държавно подпомагане на сектора

15:24 | 29.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Млекопроизводители пак протестираха, искат оставката на Валери Цветанов

Протестиращи днес млекопроизводители пред сградата на Министерство на земеделието и храните (МЗХ) дадоха ултиматум на министър Валери Цветанов да излезе и да обяви публично оставката си. От пресцентъра на МЗХ поканиха представителите на Асоциацията на млекопроизводителите - организатор на протеста, на разговор с министъра в сградата на министерството.

Протестиращите отхвърлиха предложението и се преместиха на самия бул. „Христо Ботев“ на пресечката с ул. „Позитано“, където блокираха движението, предаде БТА.

Не сме дошли тук да пием кафе с министъра, а да си свършим работата, коментира председателят на асоциацията Андриян Цаконски.

Протестът продължава с призиви за оставка. Настроението на митингуващи подгрява многочислен духов оркестър.

Участници в протестните действия са няколкостотин фермери от цялата страна, които искат „ясни отговори за бъдещето на животновъдния сектор в България“. Председателят на Асоциацията на млекопроизводителите призовава фермерите да не прекъсват исканията си за държавно подпомагане на сектора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още