IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доверие-Брико взе марката "Mr. Bricolage" и за Албания

Компанията възнамерява да открие магазини в големите албански градове в следващите няколко години

14:30 | 29.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Доверие-Брико взе марката "Mr. Bricolage" и за Албания

Доверие-Брико АД се договори с френската компания Mr. Bricolage SA за придобиване на изключителното право да ползва търговската марка „Mr. Bricolage“ на територията на Албания, съобщи дружеството чрез БФБ-София.

Подписан е анекс към споразумението за съдружие между двете компании, според който изключителното право на Доверие–Брико АД да ползва търговската марка „Mr. Bricolage“, както и подкрепата на Mr. Bricolage SA при изграждането на магазини от типа “Направи си сам” на територията на България, Сърбия и Македония, се разширява и върху територията на Албания.

Доверие-Брико възнамерява да открие магазини в големите албански градове в следващите няколко години, се казва още в съобщението.

Доверие-Брико е част от икономическата група на Доверие обединен холдинг. Доверие Капитал АД притежава 55% от капитала на Доверие-Брико АД, а френското акционерно дружество Mr.Bricolage SA притежава останалите 45%.

В момента в България функционират 10 магазина от веригата в София, Пловдив, Варна, Благоевград, Бургас, Стара Загора, Плевен, Русе и Добрич. По данни от сайта на дружеството, общата им търговска площ е 60 хил. квадратни метра, а оборотът за миналата година възлиза на 130 млн. лева.

Групата “Mr. Bricolage” оперира в 8 страни, сред които Андора, Белгия, България, Испания, Мароко, Мадагаскар, Уругвай и Франция. Годишният оборот на магазините от веригата е в размер на 1,8 милиарда евро.

Доверие-Брико АД има издадена облигационна емесия, която е приета за търговия на БФБ-София с код D1OA. Емисията е със рок от 7 години, номинал от 18 млн. евро, фиксиран купон от 7,5% на годишна база за първите три години и 8% на годишна база за годините от четвърта до седма включително. Облигациите бяха издадени на 15 декември 2006 г., а падежът им е на 15 декември 2013 г.

Свързани компании:

Доверие-Брико АД - Облигации(BDBRI)

Доверие Обединен Холдинг АД(DUH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:46 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още