IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Обмислят пределни цени на таксиметровите услуги

Според Мутафчиев удачен е вариантът да се премине към т.нар. договор за обществена услуга между таксиметровите фирми и общините, като фирмите се регистрират във всяка община

17:16 | 28.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Обмислят пределни цени на таксиметровите услуги

Министерството на транспорта (МТ) ще обсъди заедно с общините лансираната напоследък идея за поставяне на пределни цени на таксиметровите услуги, каза пред журналисти министърът на транспорта Петър Мутафчиев.

Той веднага допълни, че това на практика обаче е трудно приложимо при един либерализиран пазар, какъвто е нашият.

По думите му удачен е вариантът да се премине към т.нар. договор за обществена услуга между таксиметровите фирми и общините, като фирмите се регистрират във всяка община.

Във връзка с журналистически въпрос относно товарните превози на БДЖ Мутафчиев коментира, че спирането на работа на Кремиковци ще се отрази отрицателно на приходите на БДЖ, тъй като около 20% от всички превози на държавните железници са суровини за комбината. Досега товарният сектор на БДЖ е печеливш и в тази връзка министърът е поискал от ръководството на железопътната компания да му представи доклад как при така стеклите се обстоятелства може да се намерят допълнителни начини за увеличаване на приходите и намаляване на разходите на фирмата.

Мутафчиев ще има разговори с министъра на финансите относно евентуалното увеличение на средствата от бюджета за следващата година за БДЖ.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:27 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още