IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Осем пъти ръст на печалбата на Медийни системи след 54% ръст на продажбите

Съотношението цена/печалба (P/E), изчислено с печалбата на акция за последните четири тримесечия и цена на акция от 1,26 лева, е 4

16:24 | 28.10.08 г.
Осем пъти ръст на печалбата на Медийни системи след 54% ръст на продажбите

Финансовите резултати на Медийни системи АД отчитат значителен напредък, след като нетните приходи от продажби отчетоха ръст от 54 на сто до 8,8 млн. лв., а нетната печалба регистрира ръст от 8 пъти до 716 хил. лв., става ясно от неконсолидираните финансови отчети на дружеството, представени чрез БФБ-София.

Съотношението цена/печалба (P/E), изчислено с печалбата на акция за последните четири тримесечия и цена на акция от 1,26 лева, е 4.

„Прогнозата за развитието за пазара, на който оперира Медийни системи АД, и отчетните данни за ръст в произведените количества както през третото тримесечие на 2008 г спрямо третото тримесечие на 2007 г., така и за деветмесечието на 2008 спрямо същото за 2007 г., показват, че този ръст ще се запази и през останалата част на 2008 г.“, пише в отчетите на дружеството.

Паричният поток от оперативна дейност е отрицателен и възлиза на -7 хил. лв., същевременно дружеството е погасило заеми за близо 2 млн. лв. главно от генериране на нов такъв за 779 хил. лв. и натрупани парични средства от предходни отчетни периоди.

В резултат активите на Медийни системи от началото на годината намаляват с 4 на сто до 9,28 млн. лв.

Дружеството произвежда DVD дискове, които намират реализация главно на външни пазари.

Днес нямаше сделки с акциите на Медийни системи АД.

Свързани компании:

Медийни Системи АД(5MS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:14 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още