IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Продажбите на Момина крепост АД падат с 16%

Нетната печалба пада до 87 хил. лв. от 155 хил. лв. за деветмесечието на миналата година

10:24 | 28.10.08 г.
Продажбите на Момина крепост АД падат с 16%

За деветмесечието приходите от продажби на продукция на Момина крепост АД възлизат на 4,089 млн. лв. или с 16 на сто по-малко в сравнение със същия период на миналата година, става ясно от отчетите на компанията, представени чрез Бюлетн Investor.bg.

Нетната печалба пада до 87 хил. лв. от 155 хил. лв. за деветмесечието на миналата година.

Предметът на дейност на Момина крепост АД е производство и търговия с медицински изделия за хуманната и ветеринарна медицина и др.

Основни фактори, определящи дейността на дружеството през третото тримесечие, са „постоянният натиск на клиентите за работа при отложено плащане, колебанието на цените на някои основни материали, конкуренцията на стоките от Китай както на вътрешния, така и на външния пазар", е записано в отчетa.

Основни акционери към края на септември в капитала на Момина крепост са Софарма АД с дял от 46,7%, Индустриален Холдинг Доверие с дял от 5% и Хидроизомат, което притежава 19,2% от капитала на Момина крепост.

До момента няма сделки с книжата на Момина крепост.
 

Свързани компании:

Момина крепост АД(MKR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:52 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още