IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неохим с 20 лева печалба на акция за деветмесечието, P/E пада до 3

В основата на ръста на печалбата стои повишаването на нетните приходи от продажби

15:04 | 27.10.08 г.
Неохим с 20 лева печалба на акция за деветмесечието, P/E пада до 3

Неохим АД отчита нетна печалба за деветмесечието на стойност 54 млн. лв. при печалба от 1,9 млн. лв. година по-рано, показаха неконсолидираните финансови отчети на дружеството, представени чрез БФБ-София.

Печалбата на акция за периода януари-септември е 20 лева, а съотношението цена/печалба (Р/Е), изчислено с печалбата за последните четири тримесечия и цена за акция от 63 лева, е малко над 3.

В основата на ръста на печалбата стои повишаването на нетните приходи от продажби 81-процентовия ръст на продажбите на продукция до 256 млн. лв.

Общият планиран обем производство и продажби на продукция в дружеството за 2008 г. е за 267,970 млн. лв.

От отчета прави впечатление и положителния паричен поток от оперативна дейност на стойност цели 32 млн. лв. През периода са извършени инвестиции за покупка на дълготрайни активи в размер на 7,3 млн. лв.

Характерно за производствения процес на фирмата е неговата непрекъснатост в рамките на 6-9 месеца. През останалото време производствените инсталации подлежат на текущ ремонт, с който се обезпечава непрекъснатостта на производството.

Трите основни продукта за Неохим са амониев нитрат ЕС – тор, амоняк и КФС.

Днес книжата на Неохим изгубиха 6% до 63 лева при обем от 732 лота.

 

 

 

Свързани компании:

Неохим АД(NEOH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още