IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Очаква ни поредна бедна на корпоративни събития седмица, чакат се отчетите

Извънредното ОСА на Еврохолд е единственото по-значимо събитие за седмицата

08:17 | 27.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Очаква ни поредна бедна на корпоративни събития седмица, чакат се отчетите

Предстоящата седмица е бедна от страна на корпоративни събития в календара на БФБ. Това предполага, че погледите на пазара ще бъдат насочени към предстоящото публикуване на отчетите на дружествата за първите девет месеца на годината, което трябва да стане до петък

Новата седмица за корпоративния календар на БФБ започва с провеждането на извънредно общо събрание на акционерите на Еврохолд АД. На него се очаква УС на дружеството да бъде овластен да сключи договор за поръчителство, по силата на който да се гарантират изпълнението и спазването от страна Евролийз Ауто АД на всички задължения и условия, произтичащи от договорите за осигуряване на кредитиране от близо 200 млн. евро.

През първия ден на работната седмица започва прехвърлянето на правата и записването на акците от увеличението на капитала на Холдинг Варна АД. Началната дата за търговия с правата ще бъде оповестена допълнително, уточнява БФБ, а крайната дата за търговия е 7 ноември 2007 г. Разликата между търговия и прехвърляне е, че първото е чрез сделка на БФБ-София, а второто е регистрация на промяна на собствеността в Централен депозитар, чрез процедура за сетълмент.

Във вторник, 28 октомври, е крайната дата за записване на акции от увеличението на капитала на Маунтин Парадайс Инвест АДСИЦ. Дружеството възнамерява да увеличи капитала си от 500 на 10 млн. лв. чрез издаване на 9,5 млн. акции с номинална стойност 1 лев и емисионна цена 1,09 лева. Набраните средства Маунтин Парадайс Инвест ще инвестира в имоти в Банско.

В сряда ще се проведе общото събрание на акционерите на Малък Искър АД. Освен това третият работен ден е последната дата за придобиване на акции от капитала на Холдинг Асенова Крепост и Асенова Крепост АД, което да даде право на притежателя им да участва в предстоящите ОСА на двете дружества.

Четвъртък е най-беден на събития от корпоративния календар. Тогава е последната дата, на която желаещите да участват в предстоящото ОСА на Изгрев-66 АД могат да придобият акционерно участие в дружеството.

В петък ще бъдат проведени ОСА на Слънчо АД и Трансстрой-АМ АД. Желаещите да участват в наближаващите ОСА на Медийни Системи АД, Ефектен унд Финанц-Имоти АДСИЦ и Стопанска и Инвестиционна Банка АД трябва да закупят акции на трите дружества най-късно до края на работната седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:10 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още