IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кремиковци пред колапс

„Абсурдна е информацията, че за една седмица комбинатът трябва да бъде продаден“, коментира Петър Димитров

13:34 | 24.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Кремиковци пред колапс

В момента в „Кремиковци“ се водят разговори между синдиците и Валентин Захариев (бивш собственик на комбината - бел. ред.), който е изкупил от „Ворскла Стийл“ въглищата за комбината. Това съобщи лидерът на КТ „Подкрепа“ в предприятието Людмил Павлов, цитиран от Dnes.bg. „Ворскла Стийл“ е собственост на украинския милиардер Констянтин Жеваго.

По думите му след разговорите трябва да стане ясно бъдещето на комбината и дали всичките 36 000 тона въглища ще пристигнат в „Кремиковци“ и ще позволят продължаване на дейността му.

Именно заради липсата на суровини най-голямото предприятие в България е пред спиране.

„Държавата показва с всички действия, че иска „Кремиковци“ да остане“, обяви икономическият министър Петър Димитров и допълни, че създадената ситуация по никакъв начин не може да бъде политика на държавата.

Според него, ако засега „Кремиковци“ е живо, това било благодарение на ангажиментите на държавата, а не на ангажимента на някои други кредитори или на частните собственици на комбината.

Димитров допълни, че писма за купуване на „Кремиковци“ не са пращани, но се водят разговори както с български, така и с чужди фирми.

„Абсурдна е информацията, че за една седмица комбинатът трябва да бъде продаден“, категоричен бе той.

Вчера стана ясно, че Жеваго е загубил 25% от минната си компания Феррекспо, купени от инвестиционен при цена, равна на печалбата преди лихви, данъци и амортизации (EBITDA).
 

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:07 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още