IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дружества на Трейс Груп ще разширяват метрото в Младост

Офертата е на стойност 184,98 млн. лв. без ДДС

15:00 | 23.10.08 г.
Дружества на Трейс Груп ще разширяват метрото в Младост

Обединение „Метро Младост”, в което влизат двете дъщерни дружества на Трейс Груп Холд АД - Пи Ес Ай АД-Стара Загора и Трейс-София ЕАД-София, е спечелило конкурса за разширението на метрото в участъка Младост-Цариградско шосе, съобщи Трейс Груп Холд чрез БФБ-София.

В обединението влизат още Адвалд АД, Стройинжект АД и трима подизпълнители.

Офертата е на стойност 184 975 733 лв. без ДДС и включва проектиране и изграждане на участъка на отклонението в посока ж.к. „Дружба” и летище „София” с дължина 2 150 метра.

Ще бъдат изградени 2 метростанции и подземен паркинг под булевард „Цариградско шосе”. Изпълнителят се ангажира да оборудва обекта с асансьори и ескалатори, вентилация, ел. инсталации, системи за автоматика и телекомуникации, водоснабдяване и канализация.

Финансирането на обекта се осигурява от Европейската инвестиционна банка и местно съфинансиране, а срокът за изпълнение е 39 месеца.

В началото на декември предстои обединение „Метро Трейс” да започне изграждането на Втори диаметър от пътен възел „Надежда” до бул. „Черни връх”, Обособена позиция ІІ – „бул. П. Евтимий” – бул. „Черни връх” с дължина 2,6 км и 3 метростанции”. Договорът е на стойност 141 960 030 лв. без ДДС.

Трейс груп холд има опит в изграждането на метрото чрез дружеството си Трейс София, което участва в построяването на метростанция 13 и участъците към нея.

Като водещ партньор в сдружение с други български фирми холдингът подаде оферти и в конкурсите за Лот 2 и Лот 3 за доизграждане на автомагистрала „Тракия”.

Днес 195 акции от капитала на Трейс Груп Холд смениха притежателя си на цени между 53,2 и 55 лева.

 

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:06 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още