IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отново протести в Кремиковци за неизплатени заплати

Синдикатите ще имат среща днес със синдиците, за да изяснят дали в предприятието има пари за изплащане на дължимите възнаграждения

09:29 | 21.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Отново протести в Кремиковци за неизплатени заплати

Около 500 металурзи се събраха тази сутрин пред централното управление на Кремиковци на протестен митинг, организиран от КНСБ.

Основните искания на протестиращите са да има работещо предприятие и да им бъдат изплатени заплатите за август и за септември, каза вицепрезидентът на КНСБ Валентин Никифоров, цитиран от БТА.

Представители на синдиката ще имат среща днес със синдиците на дружеството, за да изяснят дали в предприятието има пари за изплащане на дължимите възнаграждения. Те ще поискат и информация дали компанията Ворскла стийл е депозирала официално намерението си за отказ от договора за ишлеме с комбината.

В понеделник изпълнителният директор на Ворскла Виктор Демянюк заяви, че компанията се готви да се откаже от договора за ишлеме с Кремиковци и че е пуснала писмо-предизвестие за намерението си, чийто срок е изтекъл в петък. Като мотив за това решение той посочи това, че Ворскла не среща разбиране в желанието си да съхрани жизнеспособността на комбината от страна на синдиците, ръководството на завода и синдикатите.

Никифоров посочи, че месечният капацитет на Кремиковци е 150 хил. т продукция, от които украинската компания осигурява 70 хил. т. Затова съществува възможност и за други компании да се включат като оператори по договора за ишлеме, отбеляза Валентин Никифоров.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още