IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акция на седмицата – Трейс Груп холд

Акциите на дружеството регистрираха седмично повишение за пръв път от средата на месец август тази година

10:35 | 18.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Акция на седмицата – Трейс Груп холд

Книжата на Трейс Груп холд бяха избрани от екипа на Investor.bg за победител в поредното издание на рубриката „Акция на седмицата“. За последните пет търговски сесии книжата на пътностроителната компания се повишиха с 16,67% и вчера затвориха на ниво от 56 лв. за брой.

Позицията зае 9-то място по ликвидност за седмицата с общо 246 сключени сделки.

Акциите на Трейс регистрират седмично повишение за пръв път от средата на месец август тази година.

През седмицата стана ясно, че сдружение „Загора Трейс“, в което участват Трейс Груп Холд АД София, СК-13 Холдинг АД София, Пътно Строителство АД Добрич и Пътища и мостове ЕООД Варна, е подало оферта за строежа на Лот 2 от автомагистрала „Тракия“ от Стара Загора до нова Загора.

По-рано този месец сдружението подаде документи и за участие в търга за строителството на Лот 3 от автомагистралата, свързващ Нова Загора и Ямбол.

В края на септември пък стана ясно, че Трейс Груп ще открие свое представителство в Русия за участие в инфраструктурните проекти за Зимната олимпиада в Сочи.

Трейс Груп холд осъществи IPO в края на октомври миналата година, като презаписването достигна рекордните 1 480 пъти. Компанията предложи за записване 200 000 акции по емисионна стойност от 110,50 лв. за брой. Търговията с акциите на дружеството на борсата стартира в средата на декември 2007 г., като в първия ден средната цена по позицията достигна 302,42 лв.

От тогава насам пазарната капитализация на компанията се понижи с над 80% и къв днешнадата възлиза на 123,2 млн. лв. Дъното по позицията бе достигнато на 10 октомври тази година, когато бе сключена сделка на ниво от 47 лв. за акция.

Консолидираният коефициент цена/печалба на акция (Р/Е) на база резултатите за последните четири тримесечия възлиза на 20,81, цена/продажби (P/S) е 0,79, а цена/счетоводна стойност (Р/В) – 2,29.

За първото полугодие на 2008 г. компанията отчете консолидирана загуба от 3,12 млн. лв. в сравнение с печалба от 5,6 млн. лв. за същия период на 2007 г. Нетните приходи от продажби се увеличават с 14 на сто за шестте месеца на годишна база до 27 млн. лв.


 

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още