IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ВАС образува две дела срещу решението на ДКЕВР за цената на природния газ

Според Булгаргаз, ДКЕВР прилага нормативно недопустим метод за образуване на цената на природния газ за четвъртото тримесечие на 2008 г.

18:00 | 17.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
ВАС образува две дела срещу решението на ДКЕВР за цената на природния газ

Във Върховния административен съд (ВАС) днес бяха образувани две дела по жалби срещу решение на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) от 30 септември 2008 г., с което бяха определени цени на природния газ за четвъртото тримесечие на годината, съобщиха от ВАС.

Едното дело е по жалба на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) и още 35 фирми. В жалбата пише, че при издаването на акта на ДКЕВР са извършени съществени нарушения на административно-производствените правила, като например липса на мотиви.

Тричленен състав на ВАС отхвърли днес като неоснователно искането на жалбоподателите за спиране на допуснатото по силата на чл. 13, ал. 7 от Закона за енергетиката предварително изпълнение на решението на ДКЕВР, с което са определени нови цени на природния газ.

Второто дело срещу решението на ДКЕВР е образувано по жалба на „Булгаргаз” ЕАД. Според жалбоподателя в противоречие с Наредбата за регулиране на цените на природния газ, ДКЕВР прилага нормативно недопустим метод за образуване на цената на природния газ за четвъртото тримесечие на 2008 г.

Двете дела са насрочени за разглеждане в открито съдебно заседание пред тричленен състав на ВАС на 10 ноември 2008 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:58 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още