IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Fitch потвърди кредитния рейтинг на Пощенска банка на А-

По останалите рейтинги оценката на финансовата институция също се запазва непроменена

12:28 | 16.10.08 г.
Fitch потвърди кредитния рейтинг на Пощенска банка на А-

Международната рейтингова кредитна агенция Fitch Ratings потвърди кредитния рейтинг на Пощенска банка на A-, съобщиха от банката. 

По останалите рейтинги оценката на финансовата институция също се запазва непроменена, като перспективата остава негативна, коефициентът за краткосрочните задължения се запазва на F2, а индивидуалният рейтинг на банката продължава да е “C/D”. Перспективата по рейтинга на Пощенска банка беше променена на негативна през февруари 2008 г. в синхрон със занижената перспектива на България през същия месец.

При присъждането на актуалния кредитен рейтинг на Пощенска банка, оценителите от Fitch са отчели факта, че освен стабилните си показатели банката може да разчита и на силната подкрепа от страна на мажоритарния си собственик EFG Eurobank Ergasias, който продължава да поддържа досегашния си кредитен рейтинг „А” със стабилна перспектива, се казва още в прессъобщението.

Според експертите от международната рейтингова агенция, принадлежността на Пощенска банка към международната група е допълнителна гаранция за финансовата й стабилност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:32 | 06.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още