IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Обществените поръчки ще се възлагат за срок до 4 години

За нищожен ще се смята договор, сключен без процедура за възлагане на обществени поръчки, въпреки наличието на основания за провеждането й

12:01 | 16.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Обществените поръчки ще се възлагат за срок до 4 години

Обществените поръчки да се възлагат за срок до четири години предвиждат промените в Закона за обществените поръчки, приети днес окончателно от парламента, съобщи БТА.

Промените дават възможност по изключение срокът за възлагане да бъде и пет години, като вносителят се задължава да посочи мотивите си в решението за откриване на процедура или обявяване на обществена поръчка.

Условията и редът за възлагане на обществени поръчки, определени в този закон, се прилагат задължително при възлагане на обществени поръчки, които имат следните стойности без ДДС: за строителство над – 2,15 млн. лв., а когато поръчката е с място на изпълнение извън страната - над 6 млн. лв.; за доставки - над 180 хил. лв.; за услуги - над 110 хил. лв.; конкурс за проект - над 110 хил. лв.

Предвижда се възложителят да може да прекрати процедурата, ако е подадена само една оферта или заявление за участие, както и ако е допуснат само един кандидат или една оферта, отговарящи на предварително обявените условия.

За нищожен ще се смята договор, сключен без процедура за възлагане на обществени поръчки, въпреки наличието на основания за провеждането й. Промените влизат в сила от 1 януари 2009 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:10 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още