IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спрян е проектът на Монбат в Сърбия

Ръководството на дружеството счита, че забавянето на проекта в Сърбия няма да се отрази на прогнозираните резултати на Монбат АД за 2008 г. и 2009 г.

16:55 | 15.10.08 г.
Спрян е проектът на Монбат в Сърбия

Със заповед на Министъра на екологията на Република Сърбия е спряно изпълнението на проекта на Монбат АД в гр. Инджия, Сърбия, съобщи акумулаторният производител чрез Бюлетин Investor.bg

Като аргументи за спирането се посочват технически и процедурни пропуски на компетентните органи на автономната област Войводина. Забележки по екологичното и техническо изпълнение на проекта не са направени.

Следва да се има предвид, че вече близо 2 години Монбат притежава екологично разрешително, издадено съгласно изискванията на сръбското законодателство за реализиране на проекта в гр. Инджия, Сърбия и заводът за рециклиране на стари акумулатори вече е построен, се казва още в съобщението.

Дружеството е подало документи за технически прием на обекта. Ръководството на Монбат АД счита, че издаването на заповедта е пореден опит за дискредитиране на Монбат ДОО, гр. Инджия и препятстване на възможността за реализиране на проекта, зад които стои собственикът на сомборската фабрика за акумулатори „Blek Hors” - Concern "Farmakom M.B."

Адвокатският екип на Монбат АД е предприел необходимите законови действия за отмяна на издадената заповед. Ръководството на Монбат АД очаква позитивно решение на проблема до края на 2008 г.

Ръководството на дружеството счита, че забавянето на проекта в Сърбия няма да се отрази на прогнозираните резултати на Монбат АД за 2008 г. и 2009 г.

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още