IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стара планина Холд започва обратно изкупуване от утре

Минималната цена на обратно изкупуване е 2,15 лева, а максималната – 2,80 лева.

14:56 | 14.10.08 г.
Стара планина Холд започва обратно изкупуване от утре

Стара планина Холд АД ще започне процедура по обратно изкупуване на акции от основния си капитал, считано от утре, 15 октомври, съобщи холдинговото дружество чрез Бюлетин Investor.bg.

В следващите 60 дни, считано от утре, Стара планина Холд ще изкупи до 0,5% от капитала си или до 105 000 акции. Минималната цена на обратно изкупуване е 2,15 лева, а максималната – 2,8 лева.

В случай на изчерпване на определеното количество акции, а именно ако дружеството изкупи 105 000 броя акции, процедурата по обратното изкупуване се прекратява като успешно приключила.

В случай, че в определения срок не се изкупи максималния брой акции, съветът на директорите може по своя преценка да удължи срока при съответно прилагане на условията в предходното изречение.

Съветът на директорите е избрал Интернешънъл Асет Банк АД за лицензиран инвестиционен посредник, на който ще бъде дадена поръчка за изкупуването.

Днес капитализацията на Стара планина Холд се повиши с 2,5%, а последната сделка с акциите на дружеството е при цена 2,48 лева.

Свързани компании:

Стара планина холд АД(SPH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:18 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още