IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

OTP: Стабилността ни изобщо не стои под въпрос

Неточно е разтълкуван терминът „режим на оцеляване“, публикуван в редица български издания, смятат от Банка ДСК

14:28 | 10.10.08 г.
OTP: Стабилността ни изобщо не стои под въпрос

Стабилността на унгарската банка OTP, която е собственик на Банка ДСК, изобщо не стои под въпрос, защото се основава на почти шест десетилетия балансирана дейност, на нейната финансова мощ и независимост, съобщи ДСК по повод появилите се публикации в редица български медии, че OTP се намира в „режим на оцеляване“.

Според Банка ДСК става въпрос за неточно тълкуване на термина „режим на оцеляване“.

OTP нито се притежава от чуждестранна банка, уязвима от кризата на банковите пазари в Западна Европа, нито е свързана с борещите се сега с кризата банки в Западна Европа и САЩ, се казва още в съобщението.

Унгарската банка провежда последователна и проактивна бизнес политика. „Тя ни подготви навреме за смущенията и бурите, които започнаха миналата година на финансовите пазари по света, и продължи да укрепва своето капиталово обезпечение, което по международни стандарти е изключително добро. Натрупаният ликвиден излишък гарантира, че отражението на един потенциално по-дълъг период на негативни процеси по международните финансови пазари ще бъде разумно управлявано“, казват от ДСК.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още