IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

БТК: Мобилните оператори да намалят цените за терминиране с 40%

Според БТК цената за терминиране е причината телефонните разговори от фиксиран към мобилен телефон в България да са все още толкова скъпи

17:58 | 09.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
БТК: Мобилните оператори да намалят цените за терминиране с 40%

„БТК отстоява позицията, че е необходимо незабавно редуциране на цените за терминиране (свързване) между мобилните и стационарните (БТК) оператори с поне 40%”, се казва в писмо от ръководството на БТК до Investor.bg.

От компанията обясняват, че в момента мобилните оператори таксуват свързването с БТК за 16,4 евроцента на минута, докато средната цена за ЕС е 8,83 евроцента на минута.

Според ръководството на телекомуникационната компания „това е причината телефонните разговори от фиксиран към мобилен телефон в България да са все още толкова скъпи, което е за сметка на потребителите”. От БТК напомнят, че препоръката на ЕК е този вид цени да се намаляват.

В писмото на БТК се изразява и пълна подкрепа за мерките, предприети от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), относно намаляване на цените на телекомуникационните услуги, „за да може крайният потребител да усети ползата от тях”.

В края на септември собственикът на Мобилтел внесе нота в ЕК относно регулациите на телекомуникационния пазар в България, осъществявани от КРС. В документа се обръщаше внимание на факта, че на пазара на гласови телефонни услуга има дисбаланс (според Мобилтел), т.е. има строг контрол спрямо мобилните оператори, докато при монополиста при фиксираните услуги – БТК, КРС осъществява недостатъчен контрол.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още