IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Първата клетка на депото до село Яна ще е готова до началото на 2010 г.

До края на ноември би трябвало да приключи процедурата но ОВОС

15:44 | 09.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Първата клетка на депото до село Яна ще е готова до началото на 2010 г.

Първата клетка на депото край село Яна се предвижда да е готова в края на 2009 г. или началото на 2010 г., съобщи заместник-кметът по екология Мария Бояджийска на сесията на Столичния общински съвет.

От бързото изграждане на депото край Яна зависи и срокът за експлоатация на депото в Суходол, каза Бояджийска, цитирана от БТА.

До края на ноември би трябвало да приключи процедурата но ОВОС и да започне процесът по издаване на комплексно разрешително за отваряне на първия етап на сметището в Суходол, каза още тя.

Кметът на София Бойко Борисов предложи да се оползотвори капацитетът на регионалните сметища, които трябва да бъдат затворени и рекултивирани през юли следващата година, защото не отговарят на европейските изисквания за опазване на околната среда. Според него преди това да стане в тях могат да се депонират още отпадъци от София, като в замяна на това столицата ще приеме впоследствие техния боклук за сепариране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:38 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още