IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Определиха две фирми за доставка на апаратура за контрол на биодизела

Фирмите ще доставят оборудване на стойност над 500 хил. лева

10:17 | 09.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Определиха две фирми за доставка на апаратура за контрол на биодизела

За изпълнители на обществената поръчка за доставка на оборудване за контрол на биодизел за нуждите на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) са определени фирмите „АСМ-2” ЕООД и „Рофа България” ЕООД, съобщиха от Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ). Те ще доставят оборудване на стойност над 500 хил. лева, като средствата се отпусат от бюджета на МИЕ.

Съгласно разпоредбите на Закона за възобновяемите и алтернативните енергийни източници и биогоривата, контролът на качеството на биогоривата и техните смеси с течни горива от нефтен произход се осъществява от ДАМТН.

От началото на годината е въведено задължително смесване на минералните горива с биогорива, като биосъставката не трябва да надвишава 5%. В момента пробите на горива от търговската мрежа се анализират във външни независими лаборатории. След като оборудването бъде доставено, анализите ще се извършват в лабораторията на ДАМТН.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още