IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Опозицията иска обяснения за последствията от световната криза

Опозицията настоява да има яснота по правителствената преценка за това ще повлияе ли световната финансова криза на процесите в икономиката на страната

13:30 | 08.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Опозицията иска обяснения за последствията от световната криза

„Опозицията иска управляващите в България да бъдат далновидни, прозорливи и навременни в действията си“, заяви в Народното събрание (НС) лидерът на ДСБ Иван Костов, който призова кабинетът да изработи мерки за преодоляване на последиците от световната финансова криза.

„Опозицията настоява да има яснота по правителствената преценка за това ще повлияе ли световната финансова криза на процесите в икономиката на страната“, каза той и поясни за какво е проблемът в света в момента, предаде Dnes.bg.

„Проблемът е следният: всички световни и национални държавници и политици се борят за едно – да запазят доверие в икономическата и финансовата система на глобалната икономика. Всички се борят за доверието“.

Тъмносиният лидер попита управляващите има ли доверие в момента към способността на българската икономика и банкова система да понесат въздействието на световната финансова криза. Има ли доверие и у хората.

Отговора обаче го даде самият Костов.

„В България доверието е слабо. И това е нормално, след като страната е преживяла изключително тежка банкова криза, след като са фалирали 14 банки“, каза той.

Иван Костов обяви, че с тревога следи случващото се по света, затова и попита: „Кой ще излезе по най-сериозния, най-авторитетен начин да каже на българското общество това, което ще се случи, и това, което ще се предприеме?“.

„Аз сега спокойно мога да кажа какво управляващите ще започнат да говорят в следващите седмици и месеци. Световна криза, захлупи ни, това е положението. Виновни са американците, че не си овладяха кризата. Това ще приказвате всички в глас, което е абсолютно безотговорно“, завърши Костов.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:23 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още