IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Централен депозитар АД ще работи за международна интеграция, търси кадри

От институцията търсят експерт, който да разработва препоръки, свързани с интеграционните процеси на европейските капиталови пазари

17:24 | 07.10.08 г.
Централен депозитар АД ще работи за международна интеграция, търси кадри

Централен депозитар АД търси експерт за отдел "Методология и международни стандарти", който да разработва препоръки за развитието на институцията във връзка с интеграционните процеси на европейските капиталови пазари, става ясно от обява на институцията в Rabota.bg.

Другите основни задължения на търсения служител са проучване на световната и европейска практика и стандарти, приложими към дейността на депозитарните институции и степента на тяхното изпълнение от ЦД, да дава препоръки към системите за сетълмент на ценни книжа, изготвени от Комитета по платежни системи (CPSS) и Международната асоциация на комисиите по ценни книжа (IOSCO).

Служителят ще отговаря и за развитие на предлаганите от ЦД услуги.

Трудов стаж в институции с дейност на капиталовия пазар е предимство. Централен депозитар АД предлага конкурентно заплащане и социален пакет.

Един от интеграционните проблеми, върху които Централен депозитар АД работи вече една година, е двойното листване на Софарма АД на БФБ-София и борсата във Варшава.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:56 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още