IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

И премиерът недоволен от работата на пътната агенция

Екип от заместник-министри на транспорта, на финансите и на регионалното развитие и благоустройството ще осъществява ежеседмичен контрол върху работата на НАПИ

14:07 | 07.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
И премиерът недоволен от работата на пътната агенция

Министър-председателят Сергей Станишев не е удовлетворен от доклада за координацията на действията на ръководството на Национална агенция „Пътна инфраструктура” (НАПИ) с министерствата на транспорта и на регионалното развитие и благоустройството, които управляват средствата по оперативни програми „Транспорт” и ”Регионално развитие”, се казва в съобщение на правителствения пресцентър.

Вчера пред журналисти вицепремиерът Меглена Плугчиена посочи, че работата на НАПИ не е на необходимото ниво като цяло и се бави изготвянето на апликационните форми за магистралите Струма и Марица.

Станишев днес е провел работна среща с ръководството на пътната агенция, в която е участвала и Меглена Плугчиева, а изпълнителният директор на НАПИ Димитър Иванов и председателят на надзорния съвет Иван Атанасов са представили на премиера междинен доклад за преструктурирането на ведомството.

Вицепремиерът е докладвала за констатираните слабости при практическото управление на пътните проекти. Поради тази причина екип от заместник-министри на транспорта, на финансите и на регионалното развитие и благоустройството ще осъществява ежеседмичен контрол върху работата на НАПИ.

Министър-председателят е разпоредил в тази връзка до две седмици вицепремиерът Плугчиева да му представи доклад за състоянието на НАПИ и за предприетите конкретни действия за прозрачно, ефективно и професионално управление на приоритетните проекти по изграждане и поддържане на пътната инфраструктура.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:51 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още