IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КЗК се самосезира срещу Топлофикация-Перник по сигнали на граждани

Топлофикацията злоупотребява с монополното си положение и нарушава правата на потребителите

12:24 | 07.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
КЗК се самосезира срещу Топлофикация-Перник по сигнали на граждани

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) се е самосезирала и е образувала производство за разследване на евентуално извършени нарушения - злоупотреба с господстващо положение, от страна на "Топлофикация-Перник" ЕАД на пазара на доставка и продажба на топлинна енергия за битови потребители на територията на Перник, съобщиха от комисията.

Повод за образуването на производството са сигнали на граждани, в които се посочва, че „Топлофикация Перник“ не изпълнява нормативните изисквания за топлоснабдяване на сградите и за сключване на индивидуални договори с потребителите, не съобразява топлинните графици за топлоподаване с температурата на околната среда и налага дискриминационни условия при доставката и продажбата на топлинна енергия.

Според получената информация дружеството отнема възможността на потребителите лично да определят количеството топлина, което желаят да ползват, и само определя какво количество енергия да произведе и да задължи потребителите да заплатят, без да може да докаже връзка между ползваното и начисленото количество.

По смисъла на ЗЗК Комисията за защита на конкуренцията може да наложи санкция до 300 хил. лв. и да постанови прекратяване на нарушението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:38 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още