IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Очаква ни вяла на събития за публичните компании седмица

Насрочени са 13 общи събрания, в четвъртък е аукционът на правата за емисията конветрируеми облигации на ИХ България АД

08:10 | 06.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Очаква ни вяла на събития за публичните компании седмица

Предстоящата седмица е бедна на събития за публичните компании у нас. На фона на няколкото общи събрания, които са насрочени за предстоящите пет работни дни, погледите на инвеститорите ще бъдат насочени към предстоящото публикуване на отчетите на дружествата за първите десет месеца на годината.

Седмицата започва с ОСА на Доминант финанс АД и Юрокапитал Битекс АД. За днес е пренасрочено и ОСА на Велпа-91, което не се състоя на предишната дата заради липса на кворум. Във вторник ще се проведат общите събрания още на Черноморски холдинг АД, Честърфийлд АД и ИнтерСтандартс АД.

През втория работен ден можем да очакваме публикуването на месечните данни на Инвестор.Бг за месец септември.

Сряда е крайният срок за желаещите да участват в ОСА на Нитекс-50 АД да придобият акции от капитала на дружеството.

За третия работен ден от седмицата са насрочени и ОСА на Родна земя холдинг АД и ИММИ АД. В четвъртък пък ще се проведе общото събрание на Енергоремонт Бобов дол АД. Инвеститорите, които планират участие в предстоящото ОСА на Еврохолд България, могат да направят това, като придобият акции на дружеството най-късно в четвъртък.

Четвъртък, 9 октомври, е датата, за която е насрочен аукционът за неизползваните права за записване на емисията конвертируеми облигации на Индустриален Холдинг България АД. Емисията е в размер на 21,878 млн. лв., разпределени в 218 780 броя безналични, лихвоносни, конвертируеми, свободнопрехвърляеми и необезпечени облигации, с номинална и емисионна стойност 100 лева всяка. Лихвата е фиксирана, в размер на 8% на годишна база, с шестмесечен период на лихвено плащане и матуритет от три години.

Работната седмица завършва с общите събрания на Тодоров АД, ТБ Централна кооперативна банка АД и Ейч Би Джи фонд за инвестиционни имоти АДСИЦ. Последният работен ден е и последната дата за търговия с правата за увеличение на капитала на Балканика Имоти АДСИЦ. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:33 | 05.10.08 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още