IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Специална държавна комисия ще определя насоките на развитие на туризма

Председател на държавната комисия ще е вицепремиерът и министър на външните работи

13:22 | 02.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Специална държавна комисия ще определя насоките на развитие на туризма

Да бъде създадена Държавно-обществена консултативна комисия по въпросите на туризма, която ще формулира приоритетите в сектора и ще анализира тенденциите в развитието му, беше решено на днешното заседание на Министерски съвет, съобщиха от правителствения пресцентър. Туризмът формира около 5 на сто от брутния вътрешен продукт на страната.

Председател на комисията ще е вицепремиерът и министър на външните работи, а зам.-председател - председателят на Държавната агенция по туризъм. Членове ще бъдат министрите на регионалното развитие и благоустройството, на транспорта, на финансите, на околната среда и водите, на икономиката и енергетиката, на вътрешните работи и на културата.

В държавната комисия ще влизат също председателите на Националната конфедерация на туристическата индустрия, на съюзите на българската туристическа индустрия и на инвеститорите в туризма, а също и на Националното сдружение на общините.

В състава на новата комисия ще бъдат още и трима представители на професионалните туристически обединения, които ще бъдат определени с консенсус от трите посочени туристически организации, както и началникът на политическия кабинет на министъра на външните работи.

Председателят на Държавно-обществената консултативна комисия по въпросите на туризма ще може да кани за участие в нейните заседания и представители на местното самоуправление, на неправителствени организации, на академичните среди и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:04 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още