IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Р. Аврамов: Младото поколение погрешно вярва, че се случва някакво чудо

В САЩ се наблюдава омразата на малкия човек към финансовите компании на Wall Street, коментира Аврамов

16:48 | 01.10.08 г.
Р. Аврамов: Младото поколение погрешно вярва, че се случва някакво чудо

Сегашното поколение не е живяло в комунизма, изградило се е по време и най-вече след кризата от 1996-97 г. и вярва, че някакво чудо се случва или ще се случи в България. Обаче това, което се случва, никога не е откъснато от света, ние растем когато светът расте и падаме, когато светът пада. Ние стоим в последните редици на Европа по всякакъв качествен критерии, каза Румен Аврамов от Института за академични изследвания, по време на конференция по повод на 15-годишнината на Иинститута за пазарна икономика (ИПИ).

В действителност аудиторията на ИПИ покрива малка част от населението, като това е средната класа, тъй като двете крайни обществени прослойки се управляват от собствени закони.

Уникално е това което виждаме в САЩ - виждаме омразата на малкия човек към финансовите компании на Wall Street, това което знаем от марксизма за омразата към капитализма, явно живее.

Но не мисля, че заради краха в САЩ, пазарът ще загине, обобщи Румен Аврамов.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:24 | 18.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още