IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Джет Файнанс: Кризата ще забави растежа ни, но очакваме да остане двуцифрен

БНП Париба Лични Финанси смята да запази досегашните марки JetCredit, JetCreditplus и JetCash

12:20 | 01.10.08 г.
Джет Файнанс: Кризата ще забави растежа ни, но очакваме да остане двуцифрен

Световната финансова криза ще забави растежа ни, но очакваме той да остане в двуцифрен процент, каза заместник-изпълнителният директор на БНП Париба Лични Финанси, Пол Милсон, по време на пресконференция днес.

"Много сигнали сочат, че тази криза усложнява живота на по-слабите играчи на финансовите пазари. По-силните са по-устойчиви и за щастие ние попадаме в групата на вторите", уточни Милсон. На въпрос каква е цената по придобиването на JetFinance International, което е старото име на БНП Париба Лични Финанси, не бе даден отговор, както и бе отклонен въпрос, предполагащ, че цената е била 70 млн. евро. Сделката бе осъществена преди близо една година с купувач BNP Paribas Personal Finance.

Изпълнителният директор на БНП Париба Лични Финанси, Васил Чалъшканов, поясни, че досегашните марки JetCredit, JetCreditplus и JetCash се запазват. Започнала е работата по нови продукти, а като нова услуга беше посочен обезпечен потребителски заем, но подробности не бяха дадени. И в момента дружеството предлага обезпечени с ипотека потребителски кредити до 30 хил. лв.

Дружеството планира да увеличи офисите си от сегашните 30, да увеличи персонала си, който в момента наброява 2 500 души, както и да се премести в нов централен офис, отново в Бизнес Център Младост 4 в София, където ще работят 300 служители.

"При сегашната динамична обстановка е трудно да се правят прогнози, за пазара" уточни Чалъшканов. "Що се отнася до цената на кредита, ние ще следваме тенденциите на пазара, знаете че финансовият ресурс е поскъпнал и ние се съобразяваме с това. Благодарение на БНП имаме достъп до по-евтин ресурс, и дори в момента имаме някои интересни промоции на база на това финансиране", каза още той.

"Първите сме, на които BNP Paribas разреши да изпишем БНП Париба Лични Финанси на азбука, различна от латиница, уточниха от дружеството. Имаме и талисман, който вече е много известен в Европа, а в България ще последва рекламна кампания по ребрандирането на името на компанията от JetFinance International на БНП Париба Лични Финанси", уточниха още от компанията.

"За 7 години от създаването на компанията сме кредитирали над 750 хил. души с общо над 1,3 млн. кредита, като в момента работим с над 3 600 магазина", заяви Елвин Гури, член на Надзорния съвет и един от основателите на компанията.

BPN Paribas Groupe е сред най-големите европейски финансови институции с присъствие в САЩ и Азия. В общо 85 държави по света работят 169 800 служители. Според Global 2000 Forbes 2008, BNP Paribas е най-голямата банка в еврозоната, петататата най-голяма в света и най-голямата френска компания.

JetFinance International е едно от най-големите придобивания на BNP Paribas Personal Finance.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:12 | 05.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още