IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отлагат за утре решението за цената на газа

Миналата седмица беше обявено, че решението за цената ще бъде взето днес на закрито заседание на ДКЕВР

12:38 | 29.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Отлагат за утре решението за цената на газа

Решението с колко ще бъде повишена цената на природния газ от 1 октомври ще бъде взето утре следобед след заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество, в който влизат представители на работодатели, синдикати и Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

Това съобщи председателят на комисията Константин Шушулов по време на провеждащата се кръгла маса „Защита на потребителите на енергийни услуги“.

Миналата седмица беше обявено, че решението за цената ще бъде взето днес на закрито заседание на ДКЕВР. Представители на синдикатите и работодателите обаче заявиха, че ще има протести, ако бъде утвърдено предварителното решение на регулатора за увеличение на цената на газа с 29 на сто.

По време на кръглата маса Шушулов предложи да бъде създаден държавен фонд за защита на топлофикационните предприятия от фалит, като се има предвид, че голяма част от техните абонати не плащат сметките си, а от друга страна част от жилищните блокове нямат комини, за да могат да се отопляват по друг начин, а не с парно.

Председателят на ДКЕВР припомни, че в последните две години са наложени 5 пъти санкции на енергийни дружества, като по две от санкциите са на Е.ОН и ЧЕЗ. Най-много жалби в комисията от страна на граждани се получават срещу топлофикациите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:49 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още