IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Три нови емисии излизат на борсата през седмицата

В четвъртък е последната дата за търговия с правата за записване на конвертируеми облигации на ИХ България

07:52 | 29.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Три нови емисии излизат на борсата през седмицата

Акциите от увеличенията на капитала на Момина крепост АД и Пи Ар Си АДСИЦ, както и емисията на Агроенерджи АДСИЦ ще бъдат въведени за търговия на Българска фондова борса - София от 30 септември (вторник).

Момина крепост увеличи капитала за сметка на собствени средства на дружеството от 281,8 хил. лв. на 1,69 млн. лв. през април тази година. Увеличението на Пи Ар Си АДСИЦ пък бе от 650 хил. лв. на 5,85 млн. лв. и бе извършено чрез издаване на 520 хил. нови акции, всяка с номинална и емисионна стойност от 10 лв.

Емисията на Агроенерджи АДСИЦ, което ще бъде специализирано в инвестиции в земеделска земя, е в размер на 18,5 млн. лв., разпределени в същия брой акции с номинална стойност от 1 лв. Учредители на компанията са „Вентчър Екуити България“ ЕООД с 65% от капитала, институционалният инвеститор договорен фонд „Алфа Индекс Имоти“ чрез УД „Алфа Асет Мениджмънт“ ЕАД с 30%, Юлиан Белев и Николай Добрилов с по 2,5% всеки.

Днес стартира търговията с правата от първоначалното увеличение на капитала на Балканика Имоти АДСИЦ. За записване са предложени 150 000 акции, всяка с номинална и емисионна стойност от 1 лв. Правата ще се търгуват до 10 октомври с борсов код BD2A.

На 2 октовмри (четвъртък) пък е последната дата за търговия с правата от първоначалното увеличение на капитала на Маунтин Парадайс Инвест АДСИЦ. Последната дата за записване на акции е 10 октомври.

В четвъртък е и последната дата за търговия с правата за записване на конвертируеми облигации на Индустриален холдинг България. Емисията е в размер на 21 878 000 лева, разпределени в 218 780 конвертируеми, свободнопрехвърляеми и необезпечени облигации, с номинална и емисионна стойност 100 лева всяка. Лихвата е фиксирана, в размер на 8 % на годишна база, с шестмесечен период на лихвено плащане и матуритет от три години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:05 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още