IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Мутафчиев и Плугчиева инспектират строителството на Дунав мост 2

Утре ще бъде открит ремонтираният прелез във Видин, който се намира на международен път Е 79

16:30 | 26.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Мутафчиев и Плугчиева инспектират строителството на Дунав мост 2

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев, вицепремиерът по управлението на европейските фондове Меглена Плугчиева, министърът на вътрешните работи Михаил Миков и народни представители от региона ще проверят хода на строителните работи на Дунав мост 2, съобщиха от Министерство на транспорта.

Те ще посетят Видин утре, 27 септември. Програмата им предвижда разглеждане на информационния център на проекта в 11.30 часа в сградата на Областната администрация. Веднага след това те ще посетят мястото, където се отлива фундаментът на моста в района на с. Антимово, както и строителната площадка за изграждането на фундаментите на първите мостови опори и устоя на моста на българския бряг.

По-рано сутринта – в 10.00 часа, министър Мутафчиев заедно с генералния директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура” Антон Гинев и кметът на община Димово Тодор Илиев ще открият ремонтирания прелез в града, който се намира на международен път Е 79.

При ремонта на прелеза, извършен от Национална компания „Железопътна инфраструктура” през настоящата година, е положена нова еластична настилка на стойност близо 55 хил. лв.

Общо за ремонта на ж.п. участъци и помещения за ремонтните групи в участъка Орешец-Видин, извършени през 2007 и 2008 г., Национална компания „Железопътна инфраструктура” е инвестирала над 106 хил. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:09 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още