IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Трима служители от НАП уволнени за корупция от началото на годината

Други двама са с наложено дисциплинарно наказание „предупреждение за уволнение”

12:08 | 26.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Трима служители от НАП уволнени за корупция от началото на годината

Трима служители от Националната агенция за приходите (НАП) са уволнени от началото на годината заради корупция, съобщиха от агенцията.

Други двама са с наложено дисциплинарно наказание „предупреждение за уволнение”, а на седем е наложена санкция „забележка” по Кодекса на труда.

От началото на годината до края на август 2008 г. в НАП са постъпили общо 87 сигнала и жалби, съдържащи информация и съмнения за корупционно поведение и нарушения на данъчно-осигурителното законодателство. Чрез интернет сайта на НАП са подадени 51 сигнала, 26 – чрез деловодствата на различните структури на агенцията, 7 - от Единния информационен портал на Комисията за превенция и противодействие на корупцията към Министерски съвет, а останалите три са заведени от служителите на Информационния център на НАП.

След извършване на анализ на подадените жалби е станало ясно, че 36 от тях се отнасят за корупционно поведение.

Най-много сигнали и жалби има срещу нарушения на органи по приходите при извършване на ревизии, злоупотреба със служебно положение, конфликт на интереси, неспазване на функционалните процедури и действие или бездействие във връзка с издаване на акт за нарушение. Подробният анализ от извършените проверки може да се намери на интернет страницата на НАП.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още