IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 25 септември

08:00 | 25.09.08 г.
Преглед на печата за 25 септември

Замразява се строителство за над 2 млрд. евро
в. Дневник

Изпълнението на строителни обекти за над 2 млрд. евро у нас е засегнато от започналата преди година ипотечна криза в САЩ, последвана от глобална финансова. Това показват грубите сметки от обявените намерения на инвеститорите да замразят незапочнатите проекти и да продават недовършени, за които се търси финансиране. Кризата се отразява навсякъде и тотално, бизнес климатът се променя, няма незасегнат сектор, коментира Росен Плевнелиев, управител на "Линднер Имобилиен Мениджмънт". Той смята, че следващата година ще е много лоша за бизнеса, но се надява през 2010-а да започне "изплуване". Предприемачите се ослушват дали да продължат или да се изтеглят, посочи собственикът на агенцията за недвижими имоти "Аристо" Тихомир Цаков.

Зам. областен управител на София арестуван с подкуп
в. Сега

Заместник-управителят на Софийска област от квотата на НДСВ Мариус Цаков е арестуван при получаване на подкуп, съобщи вчера градският прокурор Николай Кокинов. Цаков е искал 25 000 лева, заловен е, когато е получавал част от сумата, съобщиха запознати с операцията на ДАНС и прокуратурата. Според държавното обвинение изнудван е строителен предприемач. Името на бизнесмена засега се пази в тайна. Не е ясно и за какво е бил изнудван. Картината би трябвало да се изясни в съдебната зала, тъй като до 72 часа от задържането на Цаков Софийската градска прокуратура ще поиска от съда постоянното му задържане.

Държавата ще съди БТК за имотите
в. Сега

Държавата ще трябва да съди мажоритарния собственик на БТК за прехвърлянето на имоти за над 280 млн. лв. в отделни дружества. Това признаха вчера от транспортното министерство, което държи т.нар. "златна акция" в БТК. Мажоритарен собственик е щатската AIG, която напоследък изпитва финансови затруднения и получи 85 млрд. долара заем от американския Федерален резерв, разпродавайки активи в цял свят.
Представителят на министерството в общото събрание на акционерите е гласувал против тази точка от дневния ред на онзиденшното събрание на акционерите. Въпреки това то е одобрено.

Големите кабелни оператори се опълчиха срещу Би Ти Ви
в. Дневник

Асоциацията на големите кабелни оператори (АБКО) предупреди в писмо до медиите, че голяма част от членовете й се готвят до края на месеца да спрат излъчването на Би Ти Ви. Преговорите с частната медия, продължили повече от два месеца, не доведоха до задоволителен резултат, се казва в съобщението на браншовата асоциация, подписано и от "Тв клуб 2000", който обединява малките кабелни телевизии. Според тях офертите на Би Ти Ви са неприемливи. Телевизията продължава да иска такса за разпространение на ефирна програма.

Най-сетне пари за тунел под Шипка
в. Стандарт

Консорциум от наши и чуждестранни фирми е осигурил парите и е готов да изгради лелеяния от много поколения българи тунел под Шипка. Това обяви депутатът Иван Стаматов, мажоритарен собственик на строителната фирма „Монолит” и основен български партньор в групата.
Чуждестранните партньори били европейски компании. Вече било изпратено официално писмо до МРРБ за инвестиционни намерения и партньорите очаквали държавата да обяви концесия и условията за участие. „Основните проблеми са най-вече с инфраструктурата покрай трасето и затова искаме съдействието на държавата”, поясни Стаматов. Според предварителните сметки строителството на тунела щяло да излезе около 200-250 млн. евро. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:42 | 30.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още