IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Маржин покупка и къса продажба - след одобрение от посредника

Възможността да се сключват маржин-покупки се задава независимо от възможността за осъществяване на къси продажби, отделно за всеки клиент и посредством административния терминал на системата

15:36 | 24.09.08 г.
Маржин покупка и къса продажба - след одобрение от посредника

Считано от 25 септември, въвеждането на поръчки за сключване на маржин-покупки и къси продажби от страна на клиентите на членовете абонати на системата COBOS става допустимо, само ако за съответния клиент е зададена изрично такава възможност от неговия инвестиционен посредник, съобщи БФБ-София.

Възможността да се сключват маржин-покупки се задава независимо от възможността за осъществяване на къси продажби, отделно за всеки клиент и посредством административния терминал на системата.

Към 25 септември, по подразбиране, клиентите на COBOS няма да разполагат с права за въвеждане на поръчки за маржин-покупки и за къси продажби. За предоставянето на съответните права клиентите следва да се обърнат към инвестиционния си посредник. Отнемането и предоставянето на съответните права влиза незабавно в сила след извършването му от администратора на съответния посредник.

Промените са направени по искане на група инвестиционни посредници, се казва още в съобщението.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:16 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още