IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Увеличение на приходите с 5-6% очакват от Есенния панаир в Пловдив

Преди най-голямото събитие в календара на изложбения център, за годината в панаирното градче са инвестирани 15 млн. лв.

18:06 | 23.09.08 г.
Увеличение на приходите с 5-6% очакват от Есенния панаир в Пловдив

С 5-6 на сто повече приходи при непроменени цени за наемане на изложбени площи очаква от тазгодишното есенно изложение Международен панаир Пловдив АД. През есента на миналата година постъпленията от международния технически панаир бяха 16,8 млн. лв., съобщи изпълнителният директор на дружеството Георги Гергов. Есенният панаир започва на 29 септември.

Преди най-голямото събитие в календара на изложбения център, за годината в панаирното градче са инвестирани 15 млн. лв. Обновени са няколко палати, откритите изложбени площи са увеличени с близо 50 дка. Изграден е виенски павилион, който да напомня за проведеното в Пловдив първо стопанско изложение преди повече от век.

Георги Гергов заяви, че инвестиционната програма на дружеството ще продължи и през следващите години. В плановете влиза изграждането на многофункционална зала на мястото на 10-а и 11-а палата, която да се използва за концерти и спортни изяви, а по време на големите международни панаири ще се използва от изложители. Тази зала ще бъде за 7-8 хил. души и ще струва не по-малко от 20-30 млн. евро, заяви Георги Гергов.

Въпреки че Гергов апортира семейния си хотел „Санкт Петербург“ в Пловдив към активите на панаира, не е отпаднала и идеята на мястото на първа и втора палата да се построи луксозен хотел, който ще е с лице и към панаира, и към река Марица.

Като непосредствени инвестиционни задачи за следващата година изпълнителният директор определи изнасянето на транспорта на дружеството и на оранжериите от края на панаира, както и реконструкцията на двата склада в източната част на изложбеното градче.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още