IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ОСА на БТК гласува за вливане на БТК Мобайл в БТК

БТК Мобайл е еднолична собственост на БТК и оперира на българския пазар чрез търговската марка „vivatel“

17:23 | 23.09.08 г.
ОСА на БТК гласува за вливане на БТК Мобайл в БТК

На проведеното днес извънредно Общо събрание на акционерите на Българска телекомуникационна компания (БТК) е взето решение за вливане на БТК Мобайл ЕООД-София в БТК, съобщи телекомът чрез БФБ-София.

БТК Мобайл е еднолична собственост на БТК и оперира на българския пазар чрез търговската марка „vivatel“.

Акционерите са гласували и за учредяване на едно или повече еднолинчни търговски дружества, собственост на БТК като недвижима собственост на БТК на обща пазарна стойност в размер до 281 566 451 евро ще бъде прехвърлена чрез непарични вноски в капитала на новоучредените еднолични търговски дружества.

"Основната цел на вливането на БТК Мобайл в БТК е да се постигнат по-добри икономически резултати чрез повишаване на ефективността на управлението, както и оптимизиране на структурата на дружествата от групата", бе записано в материалите към Общото събрание.

В резултат на вливането цялото имущество на БТК Мобайл ще премине към БТК, която от своя страна ще поеме задълженията по неговите пасиви. Активите на БТК Мобайл към края на месец май тази година възлизат на 575,98 млн. лв., а задълженията са в размер на 177,5 млн. лв.

Днес нямаше сделки с акциите на БТК.

 

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още